Téma měsíce

O čem káže papež? Zjisti to!

10. 5. 2013 19:40
Rubrika: Nezařazené | Štítky: tema:papez-frantisek

Chceš zjistit o našem novém svatém otci něco více? Zajímá tě, co si myslí, jaká témata mu leží na srdci nebo jak vtipná má kázání? Odpovědi na podobné zvědavé otázky najdeš v jeho textech, které jsou lehce dostupné.


Papežovy promluvy nám poskytují jedinečnou příležitost, jak jej lépe poznat. A nejen to - nabízí nám prostor pro zastavení se, zamyšlení, pro duchovní četbu.

Pokud toužíš po kratším a pravidelném zamyšlení, pak ti přijdou vhod papežovy pravidelné promluvy při modlitbě Angelus (Anděl Páně), které vychází jednou týdně a najdeš je zde.

O čem káže svatý otec se dozvíš v přepisu jeho homílií, dostupných na jednom místě. Jestli tě zajímá postoj svatého otce ke konkrétním tématům, pak se můžeš podívat na seznam jeho promluv pronášených k různým příležitostem.

Větší množství papežových textů najdeš zde, avšak jsou přeloženy jen do  některých jazyků, mezi které čeština nepatří. Mohou být dobrou příležitostí pro procvičení tvých znalostí cizích jazyků. :)

Na závěr třešnička na dortu: svatý otec má i svůj účet na twitteru, kde pravidelně publikuje krátká povzbuzení. (Pokud nemáš twitter, nezoufej, můžeš je vidět i tak.)

Když už nyní víš, jak lehce jsou texty svatého otce dostupné, můžeš je s otevřeným srdcem číst, zamýšlet se nad nimi, modlit se - třeba právě skrze ně se tě Bůh chce dotknout.

 

Zobrazeno 3454×

Komentáře

Andrea Hýblová (Neposeda)

od prvních dnů ho sleduju, každý jeho píp/tweet:-)

Tofl

O Františkových promluvách a myšlenkách jsem již slyšel mnoho - především pozitivního, bohužel doposud se mi nepodařilo udělat si chvilku a přečíst si či poslechnout jeho myšlenky. Snad se to brzy změní, protože papež František nám toho má hodně co předat . . .

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka